אחד ממנהגי חג ראש השנה הכי מוכרים הוא הברכה על תפוח בדבש.
מדוע אנו מברכים דווק על תפוח? מדוע לא על פרי אחר? למה לא אפרסק או אגס? הרי כל הפירות מתוקים.
הבחירה בפרי התפוח אינה מקרית, ישנו קשר עמוק בין התפוח לתוכן הברכה אותה אנו מברכים- שתהיה שנה טובה ומתוקה.

תחילה יש להבין את משמעות המילה ״שנה טובה״, שכן טוב הוא אינו אבסולוטי, ועל כן, הברכה מאחלת כי שהטוב יהיה מתאים לתכליתו, משמע כל אדם יבורך בטוב הקשור אליו באופן ספציפי. בסיפור בריאת העולם, בסוף כל יום, ה׳ הסתכל על מה שברא באותו יום - "וירא כי טוב". כלומר, מה שהוא ברא באותו היום התאים לתכלית שלשמה הוא נברא.
הבחירה בפרי התפוח גם היא אינה מקרית, התפוח הוא פרי מיוחד ושונה משאר הפירות. על פי חז״ל , התפוח הוא פרי שונה משאר עצי הפירות האחרים שכן הוא אחד העצים הבודדים (ואולי היחיד) שמניב כמות פירות גדולה ביחס לכמות העלים ועל כן, הוא אינו נותן כמעט צל, בהשווא לעצי פרי אחרים אשר הם מרובים בעלים.
תכליתו העיקרית של עץ הפרי הוא מתן פירות, יצירת צל הינו תוצר לוואי של ריבוי בעלים, שתפקידים העיקרי הוא ייצור אנרגייה על ידי קליטת השמש בתהליך הפוטוסינטזה וזה לטובת הצמחת הפירות. על כן ניתן להבין שעץ התפוח מרוכב וממוקד מאוד בתכליתו- ייצור פירות- ישנם יותר פירות מעלים. זאת אומרת שעץ התפוח, מסמל עבור הברכה גוף אשר משרת את תכליתו בצורה אופטימלית ומדוייקת ועל כן דווקא הוא מסמל את הטוב (טוב= מתאים לתכלית שלשמה נוצר).
כאשר אנו מברכים על תפוח בחג ראש השנה, אנו למעשה מבקשים שנזכה לשנה מלאה בעשייה וטוב התואמת את תכליתנו. אנו מבקשים שלא נצטרך להשקיע אנרגיה רבה כדי להגיע לתכלית זו, בדיוק כמו עץ התפוח, שכמות עלים קטנה במספר מספיקה לו כדי להגיע לתכליתו - הצמחת פירות התפוח.
בנוסף, אנחנו גם מבקשים שנזכה לקבל סימנים מוקדמים ומהירים בדרך כי אכן אנחנו בדרך הנכונה למילוי תכליתנו, כמו עץ התפוח, אשר ניצני פרחיו בוקעים לאוויר העולם עוד לפני העלים.
בפוסטים הבאים נפרסם טיפים לעיצוב שולחן עם תפוחים, מתכונים ועוד..
בתמונה מעלה ניתן לראות את המוצרים הבאים:
Comments